Arts / Acupunctuur
Welkom bij de acupunctuurpraktijk van Marga Brus

Een praktijk met ziel en visie!

Gezondheid en welzijn zijn een groot goed, belangrijk in het leven van iedereen. De westerse geneeskunde heeft hierop een visie, de oosterse eveneens.

In mijn acupunctuurpraktijk combineer ik, met steeds toenemend enthousiasme en succes, mijn jarenlange ervaring als arts met mijn kennis van oosterse gezondheidssystemen.

Ik werk op vier locaties; Praktijk Nieuw-Bergen, Praktijk Venlo, het Medisch Centrum Sevenum en het Gezondheidscentrum ‘t Raadhuis te Meerlo.

Over mij

Mijn naam is Marga Brus.
Ik ben in 1981 in Groningen afgestudeerd als arts.
Tijdens mijn studie heb ik me bezig gehouden met sanskrit en het gezondheidsysteem van India: de ayurveda.
Na mijn opleiding tot arts in de tropen heb ik in zowel Afrikaanse als Aziatische landen gewerkt, onder meer voor het Rode Kruis.
De manier waarop mensen in andere culturen met gezondheid, ziekte en welzijn omgaan heeft me altijd erg geboeid, en geinspireerd om oosterse en westerse geneeskunde in mijn praktijk te combineren.
Deze belanstelling resulteerde tevens in een doctoraal culturele antropologie (Leiden 1989).

Terug in Nederland heb ik de opleiding Traditioneel Chinese Geneeskunde (acupunctuur en kruidenleer) gedaan, met stages in China en Tibet.
In die periode ben ik werkzaam geweest als schoolarts en consultatieburo-arts.
Sinds 1999 heb ik een zelfstandige acupunctuurpraktijk in Bergen en Venlo. Tevens heb ik een praktijk in het Medisch Centrum Sevenum.

Voor meer informatie, neem een kijkje op mijn website:

https://acupunctuur-brus.nl/