Wijkverpleging

Groene Kruis Verpleging

Al vanaf 1973 werken er verpleegkundigen en verzorgenden van Groene Kruis Wijkverpleging (onderdeel van De Zorggroep) vanuit het gezondheidscentrum Withuis aan de Straelseweg In Venlo. Ook zij zijn verhuisd naar het Huis vanNoord aan de Veestraat.

De Zorggroep voorziet in zorglocaties, maar ook in zorg bij de mensen thuis. Vanuit Huis vanNoord zijn twee teams in Venlo-Noord aan de slag gegaan. "De planners zijn hier op de nieuwe locatie aan het werk en de zorgmedewerkers lopen natuurlijk in en uit," zegt Wendy Ronnes, wijkverpleegkundige bij Groene Kruis.
Groene Kruis Wijkverpleging biedt thuiszorg aan jong en oud, 24 uur per dag, dus ook 's nachts en in het weekend. Ook als die zorg complexer wordt. Het maakt dat mensen die hulp nodig hebben, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De zorgverleners gaan uit van wat iemand zelf nog kan en welke hulp van mantelzorgers en vrijwilligers voorhanden is. Wendy: "Alles wat verder nodig is aan specifieke zorg, wordt door de wijkverpleging geregeld. Ons credo is: 'Betrokken, betrouwbaar, bekwaam'. Vanuit die gedachte willen onze zorgmedewerkers dicht bij de mensen staan."

Wilt u meer weten over Groene Kruis Wijkverpleging? Kijk dan op www.dezorggroep.nl/wijkverpleging of bel Klantenservice: 088-6108861.

Groene Kruis Voeding en Dieet

Helpt om fit en gezond te blijven

In het Huis vanNoord zijn ook diëtisten van Groene Kruis Voeding en Dieet (onderdeel van De Zorggroep) werkzaam.

Eten lijkt vanzelfsprekend; we doen het elke dag. Eten is sociaal en kan zo lekker zijn. Maar eten helpt u ook om fit en gezond te blijven. En soms kan het vanwege de gezondheid nodig zijn om de voeding aan te passen. De diëtisten van Groene Kruis Voeding en Dieet zijn dé deskundigen die u hierbij kunnen helpen.

Samen met u bekijkt de diëtist welke veranderingen er op het gebied van voeding nodig zijn en hoe u dit kunt realiseren. Hiervoor maakt de diëtist in overleg met u een plan. Dit plan houdt zoveel mogelijk rekening met uw bestaande eetgewoonten, financiële situatie en leef- en werkomstandigheden. Ook is er volop aandacht voor de bereidingswijzen, variatiemogelijkheden en productinformatie.

De begeleiding is erop gericht om u zelfstandig met het dieet om te leren gaan.

U bent met of zonder verwijzing van een arts welkom. Echter sommige verzekeraars vergoeden een dieetadvies alleen met verwijzing

Contact

Secretariaat Groene Kruis Voeding en Dieet
Tel. 077 373 92 53
(maandag t/m vrijdag, 8.30 - 16.30 uur)
Vodi.secretariaat@dezorggroep.nl
https://www.dezorggroep.nl/voeding-dieet